A kosár üres

Derékfájás, lumbágó

Ha nem kezeli, súlyosabbá válhat.

Tünetek

A lumbágó ágyéki, deréktáji, vagy keresztcsont fájdalmat jelent, amihez társulhat az alsó végtagokba kisugárzó fájdalom is. Időtartam és intenzitás szerint lehet akut ( egy hónapon belüli ) és krónikus ( három hónapon túli ) Bármely életkorban előfordulhat,  fiataloknál is, de jellemzően a 30-60 éves korosztály körében, a felnőtt lakosság több mint felét érinti és a nőknél kétszer olyan gyakori.

A háttérben általában a gerinc kopásos, vagy degeneratív elváltozásai állnak, az ágyéki szakasz túlterhelése, vagy rossz mozgásminták következménye.
A lumbágó önmagában egy tünet, amit akut fázisban hirtelen fellépő, helyi fájdalom, hirtelen mozdulat hatására kialakuló izomfeszülés és néha mozgásképtelen állapot kísérhet. A fájdalom hatására a beteg általában kissé előre, vagy oldalra hajolva tartja magát, dereka ütögetésre és nyomásra érzékeny. Krónikus fázisban ezek a kísérő tünetek kevésbé intenzívek, de a napi aktivitást korlátozzák, rontva ezzel a beteg életminőségét.

Gerincoszlopunk összetettségéről már írtunk. A dinamikus terhelhetőséget nagyfokú hajlékonysággal ötvözte a természet, védelmet ad a gerincvelőnek, és biztosítja az idegpályák kilépését. Bonyolultsága miatt lényegesen sérülékenyebb, mint más vázszerv.

A csigolyák között elhelyezkedő porckorongok puha, magas folyadéktartalmú rugalmas "párnácskák", melyek lehetővé teszik, hogy a gerincünket forgatni, hajlítani tudjuk
Az öregedéssel együtt jár, hogy a porckorongok folyadéktartalma csökken.
Ez a folyamat a porckorongokat vékonyabbá és merevebbé is teszi.
Ezzel együtt megjelenhetnek apró repedések a porckorong kollagén rostos gyűrűin, majd külső felületén, melyeken a belső rugalmas anyag terhelés hatására kitüremkedhet.

Az elváltozások kialakulását gyorsítja a túlsúly, dohányzás, nagy fizikai megterhelés, stb.
A porckorongok egészséges működéséhez hozzá tartozik a "pumpáló" erőhatás, mely tápanyagot és folyadékot juttat a porckorongba. Ez a 21. századi életmóddal napi szinten nehezen összeegyeztethető, időt, energiát és nagy odafigyelést igényel.

A fájdalmas tüneteket okozó degeneratív elváltozások általában sok év alatt alakulnak ki, a gerinc számára kedvezőtlen életvitel miatt. Ebbe beletartozik az ülőmunka, a sokat emlegetett mozgásszegény életmód, túlsúly, jellemzően alacsony folyadék fogyasztás, megterhelő fizikai munka, túlzó ill. nem szakszerűen végzett sporttevékenység, monoton statikai pozícióban végzett munka, stressz, dohányzás, helytelen emelési technika.

Hiába értjük, hogyan is kerültünk egy jellemzően erős fájdalmakat és betegséget okozó helyzetbe, a hozzánk fordulók elsődleges célja, mihamarabb megszüntetni a fájdalmakat és visszakapni az élhető mindennapokat. A fájdalomcsillapítók gyors eredményt ígérnek, de csupán a fájdalom kiiktatásával nem jutunk a probléma gyökeréig.

A tüneti kezelés nem szünteti meg a kiváltó okokat és a tapasztalatok szerint állapot romlás és erőteljesebb fájdalom jelentkezhet.

A fájdalmakat a mai modern ember a közérzetét zavaró tényezőnek tartja, pedig a fájdalom egy erőteljes jelzés a testtől, hogy valamit másként kell csinálnunk.
Nem lenne szerencsés, ha úgy válna teljesen használhatatlanná egy testrészünk, hogy arról mit sem sejtenénk.

Az egyre gyakrabban jelentkező derékfájdalmakat érdemes komolyan venni, és orvosolni, mielőtt még súlyosabb állapotba kerülünk.
A gyakori derékfájás, a kialakulóban lévő gerincsérv tünete lehet, célszerű odafigyelni rá és idejében megoldást keresni - vallják a szakemberek.

video-gerincserv-kialakulasa.jpg
A videó megtekintéséhez kattintson a képre.

Meggyőződésünk, hogy a fájdalmakat csak indokolt esetekben és rövid távon szükséges fájdalomcsillapítókkal kezelni, a megoldásnál a kiváltó okokra kell koncentrálni.

A gerincünk esetében nem könnyű olyan életmódváltást kialakítani, mely kellő mértékben ellensúlyozza az előző évtizedek hibáit. A munkánk, munkahelyi kötöttségeink adottak, szabadidőnk korlátozott.

MEGOLDÁS LEHET A GERINC TERÁPIÁS NYÚJTÁSA

Igazolva látjuk azt, hogy a kínálatunkban fellelhető orvosi eszköz minősítésű, de otthoni használatra tervezett gerincnyújtó padok megoldást jelentenek a legtöbb fájdalmat okozó elváltozásra.
Klinikailag igazolt hathatós segítséget nyújtanak a gerinc egészségének javításában, a fájdalmak megszüntetésében.

Mindezt a legkisebb erőfeszítéssel, kényelmesen teheti meg Ön is.

Az otthonában 1-2 m2 helyigénnyel kialakíthat egy gyógyító sarkot, ahol napi 10-20 perc gerincnyújtó padon történő kezeléssel, rövid idő alatt javíthatja a gerince egészségét, és rendszeres használattal fenntartható a kívánt állapot.
Előnye még, hogy nem csak Ön, de az egész család használhatja, így megelőzhetik   gerincük állapotának gyors romlását azok is, akik még tünetmentesek.

Klinikailag igazolt, hogy az orvosi eszköz minősítésű gerincnyújtó pad, ill a rajta végzett gyakorlatok, nagymértékben hozzájárulhatnak a porckorongok állapotának javításához.

gerincserv-kezelese.jpg
A videó megtekintéséhez kattintson a képre.

A gerincnyújtó padon kezelés közben, a gerincre ható húzóerő a felsőtestünk súlya. Ebben az állapotban a csigolyák eltávolodnak egymástól, széthúzzák a porckorongokat, melyek belsejében vákuumhatás keletkezik, ami segíti a porckorongok regenerálódását, víz és tápanyag felvételét.
Ennek hatására a porckorongok vastagsága növekszik, a csigolyák eltávolodása miatt a nyomás alatt lévő ideggyökök felszabadulnak, a fájdalom csökkenhet és megszűnhet. A letapadt izmok, szalagok fellazulhatnak, az izomgörcsök oldódhatnak, gerince rugalmas állapotba kerülhet és rendszeres használattal ez az állapot könnyedén fenntartható.

Ez a természetes módszer, a saját felsőtest súlyával végzett gerinchúzás lehetővé teszi, hogy a gerince ugyanannak a súlynak a segítségével nyúljon, amely függőleges, vagy ülő állapotban folyamatosan összenyomja.
Hatását tekintve a súlyfürdő terápia szárazföldi megfelelője és érzetben is azt a kellemes felüdülést adja a kezelés után.

A gerinckezelő eszköz megfizethető, természetes, egyszerűen és könnyen működtethető, melyet otthona kényelmében használhat.

Ez a terápiás módszer bizonyítottan alkalmas arra, hogy a csigolyákat eltávolítva egymástól, csökkentheti és megszüntetheti a fájdalmat. Késleltetheti és megállíthatja a porckorong degeneratív elváltozásainak folyamatát.

Könnyed használat

Nem igényel különösebb előkészületet, egyszerű és biztonságos.

Rögzítsd a lábtartót!

A testmagasságodnak megfelelően állítsd a lábtartó hosszát! A skála segít.

Állítsd be a dőlésszöget!

Előre fixáld mennyire menjen hátra a pad! Kezdetben, csak enyhe dőlésszög javasolt.

Zárd a lábrögzítőt!

A láb rögzítése a bokánál történik, kényelmes kengyelben.

Dőlj hátra és nyújtsd a gerinced!

A karod felemelésével könnyedén átfordul a pad a kívánt pozícióba, biztosítva a hatékony nyújtást.

Amennyiben Önnek folyamatos, vagy gyakori derékfájása van, keresse fel orvosát!

A kezelőorvos, szakorvos feladata, hogy tisztázza a fájdalom okát.
Amennyiben ez gerinc eredetűnek igazolódik és a szakorvos is támogatja, a gerincnyújtó pad használata eredménnyel alkalmazható.
Rendszeres használat esetén a fájdalomérzete csökkenhet és el is múlhat.
Betegeink arról számolnak be, hogy már az első otthoni kezelést követően jelentősen csökken a fájdalom.
A nyújtás következtében a csigolyák eltávolodnak egymástól, a kilépő idegek felszabadulhatnak a nyomás alól, a gerincoszlopa rugalmas állapotba kerülhet. Megszűnhet a fájdalma, gerince egészséges terhelhető lehet, és újra élvezheti a mozgás örömét.
video_kezdokep_orvosi_velemenyek_dr_kresak_ilona_603x.jpg
A videó megtekintéséhez kattintson a képre.

„A derékfájdalom nem a kor függvénye. Ezekben a betegségekben a gerincnyújtó pad nagyon előnyös és hosszú távon is tünetmentes állapotot idézhet elő.”

Dr. Kresák Ilona
Reuma és fizioterápiás főorvos

Célunk, hogy a hozzánk forduló betegek hatékony és eredményes kezelést kapjanak, mely segít véglegesen megszabadulni a fájdalmaktól.
A gerincnyújtó pad használata egyszerű, könnyen megtanulható. Vásárlóinkat részletes használati videóval és telefonos vagy személyes tanácsadással segítjük.
kiromed-rovid-bemutato.jpg
A videó megtekintéséhez kattintson a képre.

Vásárlóik tapasztalatai

"

A panaszom már néhány használat után megszűnt!
Időnként jelentkező, vagy felerősödő derékfájdalmam volt már néhány éve. Nem voltam vele orvosnál. Nincs "hivatalos" diagnózisom. Szerettem volna minden bonyolult beavatkozás ( gyógyszerek, műtét) nélkül, természetesen visszaszerezni az egészségemet. Azért döntöttem a KiroMED mellett, mert olcsó és tulajdonképpen a probléma okát szünteti meg. Minden embernek szüksége volna rá, egészségmegőrzés céljából. Néhány hónapja használom. Kezdetben kisebb, majd fokozatosan nagyobb dőlésszögben. Heti 3-4 alkalommal 5-8 percet töltök rajta (amennyi jólesik). A panaszom már néhány használat után megszűnt. A derekam újra a "régi". Teljesen elégedett vagyok az ügyfélkezeléssel. Mindenkinek ajánlom a KiroMED-et és a gerincnyújtó padjaikat.

Ildikó, 43 éves Veszprém megye
"

Máris könnyebb a mozgás
A gerincproblémáim enyhítésére vásároltam KiroMED gerincnyújtó padot. A vásárlás során csak megerősítettek a padról írt jó kommentek. Ugyan még csak 1 hónapja használom a padot, máris könnyebb a mozgás! A cég ügyfélkezelése korrekt, már több ismerősömnek is ajánlottam a padot!

Szabó Gyula 62 éves, Vásárosnamény
"

Csökkentek a fájdalmaim, nagyon elégedett vagyok
Porckorong sérv előtti állapotot állapítottak meg az orvosok nálam 8 hónapja, ezért döntöttem a pad vásárlása mellett. A gyógytornászom ajánlotta a KiroMED Kft. termékeit. 2 hónapja használom naponta 1x, 2x kb. 60 fokos helyzetben. Ez idő alatt csökkentek a fájdalmaim, nagyon elégedett vagyok az ügyfélkezeléssel. Mindenkinek ajánlom, akinek gerincproblémái vannak.

Füsti-Molnár Józsefné 54 éves Balmazújváros
termekoldal_elegedettsegigarancia.png

Szakértők véleménye a gerincnyújtó padról

szakertok-velemenye_kelemen_pap-eva.png
szakertok-velemenye_daroczi-zoltan.png
szakertok-velemenye_gyori-zsolt.png


Az Angliai Newcastle Egyetem Kórházában, Manjunath doktor és munkatársai, végeztek tanulmányt melynek célja a gravitációs pad eredményességének vizsgálata volt. Két csoportban kezeltek gerincbetegeket.

 

 

Az egyik csoport csak fizioterápiás kezelést kapott, a másik csoport ugyanazt a fizioterápiás kezelést és mellette naponta 3x10 perc gerincnyújtó padot használt. (Teeter). Harminc nap kezelést követően a 70,5% -kal csökkent a műtétre javasolt betegek száma a gerincnyújtó padot használók csoportjában.
Az elvégzett klinikai vizsgálat egyértelműen bizonyítja, hogy a gerincnyújtó pad terápiás alkalmazásával az állapot javulás, a gyógyulás folyamata gyorsítható. Megállapítható, hogy rendszeres használattal akár a műtét is elkerülhető.

Gerincprobléma esetén fontos, hogy az állapotának megfelelő, gyógyításra tervezett legjobb terméket válassza. Ahhoz, hogy ennek a feltételnek megfeleljen egy gerincnyújtó pad, több kritériumnak kell eleget tennie. 

Magyarországon egyedüliek vagyunk a gyógyításra tervezett orvosi gerincnyújtó padok kínálatában.

Padjaink orvosi regisztrációval, védjeggyel, tanúsítványokkal rendelkeznek.

Több ezer ember szavazott nekünk bizalmat és használja eredményesen termékeinket.

Orvostechnikai igazolás

KiroMED védjegy

KiroMED védjegy

Orvostechnikai igazolás

Kínálatunkban a legmagasabb elvárásoknak is megfelelő prémium kategóriás gerincnyújtó padok is megtalálhatóak.
Minden termékünk statikai terhelhetősége, anyagminősége, kialakítása garantálja az Ön biztonságát.

Magyarország piacvezető orvostechnikai gerincnyújtó pad gyártó-forgalmazói vagyunk.

Óvakodjon az önjelölt feltalálók drága csodaszerkezeteitől, és az olcsó tömegáruktól!

Válassza a megbízhatóságot minőséget!
Válasszon védjegyzett orvostechnikai eszközt!

termekoldal_5evgari.png
logo

Kiromed Kft.
4032 Debrecen, Füredi út 98/B
Adószám: 25919280-2-09

+36 (52) 503-694
+36 (52) 503-695
+36 (30) 295-9284
kiromedkft@gmail.com

Cofidis áruhitel